Is een Kempische woning duurder dan een woning in een andere bouwstijl?

De vraag of een Kempische woning duurder is dan een andere woning, moeten we eigenlijk met ja én nee beantwoorden. Het ligt er namelijk net aan waar u naar kijkt. In het geval van de bouw is een Kempische woning over het algemeen net iets duurder dan een gemiddelde woning. Wanneer u echter kijkt naar het onderhoud na de bouw, wint een Kempische woning het van andere woningen.

Bouwkosten van een Kempische woning.

Bij het Kempisch bouwen zijn de materialen over het algemeen wat duurder dan gemiddeld. Dat komt omdat er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van oude stenen, hout en andere duurdere materialen. Hierdoor ligt de gemiddelde bouwprijs iets hoger dan bij woningen waar goedkopere materialen gebruikt worden. Los van de prijs van de materialen, is Kempisch bouwen zeer duurzaam, omdat het grootste deel van de materialen circulair is. Zo worden veel stenen van oude boerderijen uit de Belgische Kempen hergebruikt in onze projecten.

Onderhoudskosten van een Kempische woning.

De onderhoudskosten van een Kempische woning zijn over het algemeen lager dan de gemiddelde woning. Hoewel de aanschaf van de materialen duurder dan gemiddeld is, zorgen deze zelfde materialen wel voor lagere onderhoudskosten. Wanneer je kijkt naar de buitenkant van een Kempische woning, zijn de houten kozijnen zowat de enige die onderhoud nodig hebben.

 

 

Terug naar veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag?
Bel Marien op 0488 48 4030 of mail

Polman Zoekt een Calculator en een Projectleider!

Lees meer