Landelijk bouwen: rustig wonen met natuurlijke materialen.

De landelijke bouwstijl is in het gehele land en ver daarbuiten terug te vinden. Bekendste voorbeeld uit het buitenland is de Engelse cottage   stijl. In Nederland kennen we verschillende vormen van landelijk wonen, zoals een stelpboerderij of hallenhuis. Alle landelijke bouwwerken hebben een ding gemeen: de natuurlijke materialen waarmee zij zijn gebouwd.

Natuurlijke materialen.

Hout is een van de belangrijkste natuurlijke materialen binnen de landelijke bouwstijl. Denk aan eikenhouten overkappingen, zoals veranda’s, of eikenhouten bijgebouwen, zoals schuren. Maar ook in de bouw van de woning komt hout veel terug. De prachtige details van kozijnen en deuren geven karakter aan zowel exterieur als interieur. Het mooist is het natuurlijk als de natuurlijke materialen uit de omgeving, terugkomen in het huis. Zo gaat de woning als het ware op in de natuur. Natuurlijke dakbedekking zoals riet is ook typerend voor de landelijke bouwstijl.

Combineren van stijlen.

Vroeger kende Nederland verschillende regio’s, met elk zijn eigen stijl. Zo is de eerdergenoemde stelpboerderij typerend voor Friesland en komt een hallenhuis juist vaker voor in het oosten en zuiden van het land. Tegenwoordig worden de verschillende stijlen ook vaak gemixt. Dat geldt overigens niet alleen voor verschillende landelijke stijlen. Ook andere bouwstijlen kunnen prima gecombineerd worden met de landelijke, om tot uw droomwoning te komen.

 

 

Meer weten over landelijk bouwen?
Bel Marien op 0488 48 4030 of mail

Polman Zoekt een Calculator en een Projectleider!

Lees meer