Kempisch bouwen: natuurlijke uitstraling met veel details.

De Kempische bouwstijl kent zijn oorsprong in de Belgische streek de Kempen. De prachtige natuur in deze streek verraadt wat de stijl uitstraalt: rust en authenticiteit. Het gebruik van natuurlijke materialen is bij de Kempische bouwstijl essentieel. De typische uitstraling van een Kempische woning komt door het gebruik van oude stenen, eikenhouten details en speciale geprofileerde houten kozijnen. Maar ook aan de typische dakkapellen herken je de Kempische bouw uit duizenden. Het zijn deze prachtige details die het verschil maken.

Duurzaam bouwen.

Door het gebruik van natuurlijke materialen is de Kempische stijl een zeer duurzame stijl. Sterker nog, voor de bouw hergebruiken wij materialen van oude woningen uit de oorspronkelijke regio. Stenen van oude woningen in België, vormen de muren van onze nieuwbouwwoningen. Het is duurzaam, circulair en geeft bovendien direct de authentieke uitstraling aan het pand.

Kempisch bouwen draait om details.  

Naast het natuurlijke, draait het bij de Kempische bouwstijl om de details. ‘Een beetje’ Kempisch bouwen zit er niet in. Voor de details reizen wij regelmatig naar de Kempen, waar we zoeken naar de juiste materialen, die de perfecte afwerking vormen voor onze projecten. Omdat wij ons de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd in deze bouwstijl, weten we snel de juiste adresjes te vinden.

Meer weten over kempsich bouwen?
Bel Marien op 0488 48 4030 of mail

Polman Zoekt een Calculator en een Projectleider!

Lees meer