Moderne bouwstijl

 

3D View 1Modern. Een abstract begrip, vindt u ook niet? Alle tijden noemden zich immers destijds ‘modern’. En waarschijnlijk vinden wij dat al weer ‘uit de tijd’. Toch wordt hier gesproken van een Moderne bouwstijl. Laten we er eens met onze neus induiken. Onze kunstzinnige neus.

Moderne geschiedenis

Modern blijkt hier al redelijk oud te zijn. Deze bouwstijl vindt namelijk haar oorsprong in het interbellum, begin 20e eeuw. Door de diverse omstandigheden kreeg wonen er een nieuwe dimensie bij. Met streefde niet alleen meer naar pure functionaliteit, maar er kwam beléving bij. Inderdaad een geheel nieuwe kijk op wonen, maar ook op het bouwen. Er werd gestreefd naar nieuwe, zuivere vormen gebaseerd op eenvoudige volumes.  Vorm speelt in geen één andere bouwstijl zo’n grote rol. Er wordt zelfs van kunst gesproken. De meest pure kunst, omdat het beleeft kan worden. Letterlijk en figuurlijk. Maar ook de technologie komt hier om de hoek kijken. Het is namelijk de tijd van de technische vooruitgang. En ook dat moet beleeft worden.  Zo ontstaat er een samenwerking tussen kunst en techniek. Onder één dak. Dé Moderne bouwstijl.

Hedendaagse toepassing

Architectuur. Onmisbaar binnen de Moderne bouwstijl. Er wordt namelijk ruim aandacht besteedt aan de vormen. Dit komt tot uiting in een eenvoudig, strak lijnenspel. U zult weinig franjes aantreffen. Binnen dit genre wordt de woning vaak in verschillende vlakken gebouwd. Zo wordt er diepte gecreëerd. En wat dacht u van de ramen? Grote raampartijen doorbreken vaak de gevels om zo het lichtinval te maximaliseren. Maar er is meer. Misschien wel onzichtbaar, maar zeker zo belangrijk. Duurzaamheid. Dit komt tot uiting in de materialen, maar ook in het gebruik van de laatste technologieën, om bijvoorbeeld energie te besparen. Zowel buiten als binnen. Zo worden de lijnen van buiten ook binnen doorgevoerd. Grote functionele kamers benutten optimaal de ruimte. Ruimtes waarbij design centraal staat. Verheven tot kunst.

Ideeën opsnuiven? Bel gerust met Aannemersbedrijf M. Polman, 0488-484030, om uw wensen te bespreken. Of kijk eens verder op onze site bij onze ‘realisaties’.