Klassieke bouwstijl

 

impressie1Oude tijden herleven! De Klassieke bouwstijl vindt haar wortels in het rijke verleden. Wat dacht u van de zuilen en de frontons, die geregeld terug te zien zijn in de huizen binnen deze bouwstijl? Die komen regelrecht uit de Griekse Oudheid. De Grieken en Romeinen stonden destijds al bekend om hun hoogwaardige bouwkunde. Dus niks mis mee om daar inspiratie vandaan te halen. Dat dachten wij van Aannemersbedrijf M. Polman ook.

Klassieke kenmerken

Klassiek en tijdloos, begrippen die naadloos met elkaar samenlopen. Zo ook binnen de Klassieke bouwstijl. Maar wat dacht u van klassiek en stijlvol? Ook die gaan goed samen. We zouden kunnen zeggen dat tijdloos en stijlvol de pijlers binnen dit bouw genre zijn. We zullen u proberen een klassiek huis te schetsen. Letterlijk? Dat kunnen we regelen, maar nu even in gedachten. Dan zie ik een statig, elegant object voor me. Dit object bevat een rijke detaillering. Het typische kenmerk van een klassiek huis. Kijkt u maar eens naar de ramen, het metselwerk en de goten. Grote kans dat u boven de ramen de bekende hanenkammen terugziet en dat de woning omlijst is met fraaie houten goten. De blikvangers. Natuurlijk zijn ook hierin vele variaties en uitvoeringen mogelijk. Maar tijdloos en stijlvol zal het altijd zijn.

Hedendaagse toepassing

Deze Klassieke bouwstijl staat prachtig bij een villa. Dat beeld hebben we al snel. Maar wat dacht u van een bungalow uitgevoerd in deze prachtige stijl? U mag het zeggen! Het is de uitstraling die het hierbij doet. Neem contact met ons op. Bel 0488-484030.

Inspiratie nodig? Kijkt u maar eens bij onze ‘realisaties’.